Tippek  termékfotózáshoz

Sokan azt gondolják, hogy a termékfotózás az egyik legkönnyebb ága a fotózásnak, de ez nem igaz. Az első termékötlet és a sikeres piacra dobás közötti út hosszú lehet, különösen valami új és innovatív termék esetében. Itt a reklám különleges szerepet játszik, dönthet a sikerről vagy kudarcról. Egy jó kampány egyik első lépése a termékfényképező jelenik meg. De mi a legjobb módja ennek a munkának? Íme néhány hasznos tipp a megfelelő termékfotózáshoz!

A megfelelő fényképezőgép

Ma a piacon rengeteg féle fajta fényképezőgép van. De nem minden modell alkalmazható termékfotózásra. Ezért a legfontosabb kérdés a vásárlásnál, legyen az akár váz, vagy objektív, hogy mire szeretnénk használni a gépet. Javaslom használjunk 50 mm objektívet. Erről az objektívről már egy korábbi blog bejegyzéseben írtam, ami itt olvasható:
Link
https://metzdaniel.hu/blog/minden-varazslat-50-mm-nel-tortenik

A helyes koncepció

Mielőtt elkezdünk fényképezni, gondosan át kell gondolni, hogy a terméket hogyan kell bemutatni. A pontos koncepció meghatározza, hogy az elrendezés hogyan nézzen ki és milyen felszerelésre van szükség.

Használjunk állványt

A perspektívának mindig azonosnak kell lennie. Igazítsuk az állványt a termék elhelyezéséhez, majd állítsuk be a megfelelő megvilágítást.

bild.jpg

Fény és árnyék

Nincs jó kép jó megvilágítás nélkül - íme néhány tipp és trükk a termékfotózáshoz, amelyekre oda kell figyelnünk. A természetes napfény gyakran nem jó választás, mivel az eredmények általában eltérnek. A teljesen elsötétített szobák és a pontos, statikus világítás megteremtik a megfelelő légkört. A diffúzorok megakadályozzák a kellemetlen, nemkívánatos árnyékokat.

Reális és valósághű

Világosság és árnyék összekapcsolása: Ha téves elvárások merülnek fel egy hirdetéssel, akkor negatív visszajelzésre kell számítania. A reális, valósághű termékfotózás ezért sokkal fontosabb, mint valaha. Győződjünk meg arról, hogy a perspektíva és az arányok helyesek, és hogy a színek helyesen jelennek meg.

A megfelelő blende nyílás

Ha a termékfotózáshoz kapott fény árnyék tippek mellett nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő blende nyílásról sem. Amit úgy kell kiválasztani, hogy a mélységélességet a lehető legnagyobb mértékben növelje.

Fotó tippek az apró részletekhez

A termékfotózásra vonatkozó tippeken nem feltétlenül hiányzik a képszerkesztés. A termékfotókat megfelelően tisztítsuk meg tisztítással, levágással, kontraszttal és élességgel, és szükség szerint javítsa a színeket. Ügyeljünk arra, hogy minden utófeldolgozás ellenére reális maradjon.


Vízjel vagy nincs vízjel?

A vízjel használata sok fotós számára hit kérdése. Ha szeretne utána online felhasználni termékfotóinkat és a  jogosulatlan reprodukciók elkerülése érdekében használjunk ilyen vízjelet.

Záró gondolat

A jó termékfotó elkészítéséhez nem szükséges méregdrága felszerelé, de kreativítás annál inkább.