Plakát tippek mikulásra

A grafikai tervezés során kaphatunk olyan megrendelést, hogy a megrendelt plakát gyermekeknek szól. Ebben a blog bejegyzésben adok pár tippet gyermek plakát tervezéssel kapcsolatban.

Honnan merítsünk ötleteket

Lehet furcsának tűnhet, de én nem az internetet tenném az első helyre ebben az esetben. Szerintem ebben az esetben nagyon inspirálóak tudnak lenni a mesék gyerekkorunkból, amik ma is élnek emlékeinkben. Én ezekből merítenék ötletet és csak aztán ha szükséges néznék szét az interneten.

Színek

Mivel ebben az esetben az ünnephez illő színeket használjuk érdemes elég időt áldozni a szövegszín megválasztására, mert  fontos, hogy jól olvasható legyen a szöveg.

kari12.jpg

Hogyan épüljön fel a plakát

Javaslom hogy mindenképp egyeztessünk a megrendelővel arról mi az ő elképzelése. Milyen trend, hagyomány szerint épüljön fel a plakát? Gondolok itt a kandallóra és a zoknikra, vagy egyéb ünnepi kellékekre. Ezeket a kérdéseket érdemes mindenképp a grafikai tervezés előtt átbeszélni és a megrendelő kívánságát rögzíteni. Ha a megrendelő nem köti ki, hogy a plakát csak online felületen, vagy csak nyomtatott formában fog megjelenni, akkor érdemes a plakátot úgy felépíteni, megtervezni, hogy mindkét helyre megfelelő legyen.

Plakát infó tippek

Az időpont, a helyszín és a támogatok mellett szerintem még az alábbiakat érdemes feltüntetni a plakáton:
Programok 
Megközelítés és parkolási lehetőség.
Akadálymentes útvonal, bejárat, hogy a fogyatékkal élő gyermekek az ünnepség résztvevői lehessenek