Pár karatén tipp, ami később az önéletrajzba jól mutat

Ebbe a blog bejegyzésben pár tippet szeretnék adni azoknak, akik a vírus miatt elvesztették állásukat.

Talán az egyik legnagyobb kérdés, hogy ha ennek vége ugyan azt szeretnénk csinálni, mint eddig, vagy váltani szeretnék.

Szerezzünk új képesítést online

Most hogy az online világ nagyon előtérbe került, rengeteg online képzés érhető el. Ez a lehetőség, mindkét esetben jó. Abban az esetben ha váltani szeretnénk és akkor is ha csak egy olyan kurzust végzünk el, ami valami módon kapcsolódik szakmánkhoz. Fontos, hogy majd az önéletrajzírás során az önéletrajzban folytonosság legyen. Mert jobb ha azt tudjuk beírni, hogy egy adott időszakban egy tanfolyamot végeztünk el, mintha megszakadna az önéletrajzban a folytonosság, mert munka nélküliek voltunk.

Számítógépes ismeretek bővítése

Ma már az informatikai ismert elengedhetetlen szerves része az önéletrajnak. Ma már egy kevesebb olyan állás létezik, ahol nem kérnek valamilyen számítógépe ismeretet. Online anyagok és oktatóvideók segítségével egy alapszintű számítógépes ismeret könnyen elsajátítható elegendő gyakorlással. Talán sokakban felmerül most a kérdés, hogy van számítógépes ismeretem, de nincs róla papírom. A kérdés teljesen jogos. Ebben az esetben is jobb ha be tudjuk írni az önéletrajzba (pl alapszintű Windows Word ismeretek), mintha semmi -féle számítógépes ismeretet nem tüntetünk fel. Igyekezzünk olyan programokat minél jobban megtanulni, amik a minden napi munkánkhoz szükségesek.

karantén1.jpg

 

A nyelvismeret

A korábban említetthez  hasonlóan az idegen nyelv ismerete is elengedhetetlen, mint az önéletrajzban és a legtöbb állás interjún is. Az idegen nyelv tanulása nehezebb, de megéri időt áldozni rá. Sok esetben az idegen nyelv ismerete egy döntő pont lehet.  Mindenképp érdemes beírni az önéletrajzírás során. Akkor is, ha nincs nyelv vizsgánk, vagy ha a nyelv vizsga folyamatban van. Sok olyan oldal van az interneten, ami az állás interjún lévő kérdésekkel foglalkozik Így tudunk gyűjteni kérdéseket és fel tudunk készülni. De a kérdéseket ne magoljuk be, mert nem biztos, hogy pontosan úgy fogjuk őket visszahallani.