ŐSZI ÖNÉLETRAJZ ÉS ÁLLÁSKERESŐ TIPPEK

 

oszi_oneletrajz_cikk_1.jpg

Sok embertől hallottam már, hogy majd ősszel újra foglalkozom az önéletrajzírás fortélyaival és újra keresek állást. De hogyan is kezd hozzá? Ez a blog bejegyzés erre ad tippeket
Talán a legelső tipp, hogy ezt ne hirtelen felindulásból tegyük, hanem rendszeresen és megfontoltan. Mert a megfontolt lépéseknek van eredménye legyen ez akár önéletrajzírás, vagy álláskeresés. A hirtelen felindulásból tett dolgok nem mindig válnak be.
Az önéletrajzírás esetében ne gondoljuk, hogy egy teljesen új önéletrajzot kell készíteni, ha van egy jó alapunk, azt kár lenne eldobni. Inkább nézzük át és szabjuk ahhoz az álláshoz amit meg szeretnénk pályázni.
A legtöbb állásnak ma már feltétele az idegen nyelvismeret. Ha a nyári hónapokban volt lehetőségünk meglévő nyelvtudásunkat felfrissíteni, vagy fejleszteni, érdemes az önéletrajzírás előtt tanár, vagy onlime tesztek segítségével felmérni nyelvtudásunk szintjét, hogy az önéletrajzban valós adatok legyenek.
Azok akik pályakezdők és még nem készítettek önéletrajzot, azoknak ajánlom a weblapomon található blogot, ahol sok hasznos tanácsot találnak e témakörben.
Link: https://metzdaniel.hu/blog/

oszi_oneletrajz_cikk_2.jpg

A következő tipp, hogy ha komolyan foglalkozunk az állás kereséssel, akkor áldozzunk pénzt egy jó fotóra. Sokszor egy jó fotó jó első benyomást kelt.

Itt szeretném megemlíteni azt is, hogy azoknak aki külföldön szeretnének elhelyezkedni javasolt, hogy az önéletrajzírás előtt tájékozódjanak az adott országban lévő önéletrajzírással kapcsolatos trendekről és azokat figyelembe véve készítsék el önéletrajzukat. A másik tipp szorosan ide tartozik, ha idegen nyelven készítünk önéletrajzot különösen figyeljünk a nyelv helyességre.

A 40 év feletti korosztálynak azt tudom javasolni, hogy korábban írtam egy blog bejegyzést, amiben olyan tippeket gyűjtöttem össze, amik segítenek ennek a korosztálynak az önéletrajzírásban.

Link: https://metzdaniel.hu/59-oneletrajz-tippek-40-ev-felettieknek/

Azok a dolgok amik szorosan kapcsolódnak önéletrajzunkban az általunk megpályázott álláshoz emeljük ki. Például ha a cég az álláshoz középfokú angol nyelvtudást kér, akkor azt már az első oldalon tüntessük fel a személyes kompetenciáknál.

Remélem tudtam evvel a pár tippel segíteni.