Önéletrajz tippek trendek 2020 -ban

Ebben a blog bejegyzésben összeszedtem az önéletrajzíráshoz kapcsolódó legújabb tippeket, trendeket mutatom be.

Fénykép nélküli vagy fényképes

Mindkettő elfogadott. A fénykép nélküli önéletrajz esetében , javasolt még egy, vagy két szín használata, hogy kiemeljünk vele dolgokat és kicsit színesebb legyen, de csak óvatosan. A színekkel kapcsolatos állítás igaz a fényképes önéletrajzokra is.  Ezért ajánlott, hogy az önéletrajzírás első lépéseként gondoljuk meg melyik fajtát szeretnék választani. Én továbbra  is a fényképes önéletrajzot javaslom, mert egy jó fotó alapján egyszerű megjegyezni a lehetséges jelöltet. Arról, hogy milyen fénykép legyen az önéletrajzunkban bővebb információ itt olvasható.

Link:
https://metzdaniel.hu/blog/milyen-fenykep-legyen-az-oneletrajzban

Személyi adatok

Ezen adatok megadásakor két lehetőségünk van. A hagyományos módszer és az új módser, amit én csak minimalistának hívok. Ebben az esetben a pályázó csak nevét, telefonszámát és email címét adja meg személyi adatkét. A Word -ben lévő ikonok használata elfogadott.

2020cv1.png

 

Erősségek 

Ha meg tudjuk kérni egyik korábbi munkahelyünk vezetőjét, hogy írjon nekünk egy pár soros jellemzést és az szintén az erősségeinket támassza alá, akkor ezt is az erősségeknél tüntessük fel.
Például: ”Amikor Evelinnel dolgozni kezdtünk, láttam, hogy megnyerő kommunikációs és irodavezetői képességeivel hamar kitűnt a többiek közül. Jó volt vele dolgozni, mert tudtam, nyugodtan számíthatok rá, valamint a német nyelvű partnerekkel is tökéletesen megértette magát, ami plusz jó pont volt a cég működéséhez is.”  P&B Kft. Igazgató

Tanulmányok

A tanulmányok esetében nem mindig kötelező megadni az iskola nevét, ezzel szemben a végzettség pontos meghatározása nagyon fontos. Ha külföldön végeztünk iskolát, vagy tanfolyamot, az önéletrajzírás során az országot is tüntessük fel. A számítógépes és idegen nyelvi ismeretek megadása továbbra is kulcsfontosságú sok esetben. Az idegen nyelv megadásával kapcsolatban már írtam korábban egy blog bejegyzést, ami itt olvasható.

Link:
https://metzdaniel.hu/blog/nyelvismeret-megadasa-az-oneletrajzban-de-hogyan

Terjedelem és elrendezés

Mindenek elött figyeljünk arra, hogy csak az adott állással kapcsolatos releváns adatok legyenek megadva. Két oldalnál ne legyen hosszabb. Elrendezése egy, vagy két hasábos legyen.