Home Office tippek mindenkinek!

Ezt a blog bejegyzést nem csak azoknak ajánlom, akik online asszisztens munkakörben dolgoznak, hanem mindenkinek, aki a jelenlegi helyzet miatt Home Office-ban dolgozik. Összeszedtem pár tippet, amik hasznosak lehetnek.

Postafiók 

Akár alkalmazottként, vagy vállalkozóként dolgozunk rengeteg email -t kapunk naponta, legyen az értesítés, hírlevél vagy bármi. Biztos van leveleink közt szemét, ami már nem kell, ezért ha van időnk használjuk ki és tegyünk rendet a postafiókunkban.

Gondoljuk újra

A jelenlegi vírushelyzet nagy mértékben érinti a gazdaságot,így minket is. Érdemes vállalkozásunkat újra gondolni, tervezni. Én az alábbi kérdést tettem fel magamnak:  Most milyen szolgáltatásokra van a embereknek szüksége, illetve milyen szolgáltatásokra lesz szükség, ha ez a vírushelyzet véget ér? Én e szerin gondolkodom és teszek lépéseket

Weblap ás Facebook oldal karbantartás és update

A következő tipp szorosan összefügg a korábban említett gondoljuk újra dologgal. Ha vállalkozók vagyunk használjuk ki az időt, hogy honlapunkat karban tartjuk, frissítjük a plugineket és oldalunk tartalmát is. Ezen javaslatok nem csak a weblapunkra igazak, hanem a céges Facebook oldalra is, mert nem szabad elfelejtenünk, hogy ma egyre fontosabb szerepe van a Facebook-nak a weboldal mellett.

homeoffice2.jpg

 

A jó és stabil digitális kapcsolat tartás kiépítése

Lehet ez kicsit idegen főleg azoknak, akik megszokták, ügyfeleikkel, kollégáikkal rendszeresen találkoznak személyesen munkájuk miatt. De érdemes kiépíteni egy jó kommunikációs csatornát, mert így nem vesztük el jelenlegi ügyfeleinket és az újakkal is tudunk kapcsolatba lépni, anélkül, hogy személyesen találkoznánk.

Blog az oldalon

Elsőre talán sokaknak furcsa, de igen. Sokat dobhat egy jó blog egy oldalon legyen az statikus oldal, vagy webshop. Ha rendszeresen van új tartalom az oldalon ez több szempontból is jó.
Ha rendszeresen van új tartalom az oldalon, ezt a google figyeli és így meg tudjuk őrizni jó helyünket a találatok listáján, de ügyeljünk arra, hogy blog bejegyzéseink keresőbarát módon legyenek megírva.
Egy előny a konkurenciával szemben.
A blogunkkal szakértővé pozícionálhatjuk a vállalkozásunk, vagy saját magunk a fogyasztók szemében.
Egyedivé tehetjük a webáruházat, a honlapot.
Bizalom építő hatása van.